9e Therapiedag 21-06-2018

21-06-2018

De file viel mee vandaag. Hierdoor waren we extra vroeg bij het Sea aquarium. We konden al naar binnen en hebben heerlijk rustig langs alle vissen, kreeften, zeesterren, roggen, etc. gelopen. Ook gingen we even kijken bij de babydolfijn Luna. die is nu 8 maanden oud. Jasmijn kon ons alles over haar vertellen. Ze had namelijk bij de dolfijn- trainers- dag veel geleerd over de dolfijnen.

Sander was blij om Lisette en Anouk weer te zien. "Kom we gaan weer aan het werk Sander", "nou, komt dat even goed uit, daar heb ik zin in" dacht Sander. Ze hebben binnen goed gewerkt. voornamelijk met klanken. vandaag was dat de i. Daarna ging Sander weer naar het dock. voor het werken op het dock gaan ze altijd eerst even op de wc en dan een waterpak aan. Sander hoeft dan vaak niet te plassen.

De oefeningen gingen wel goed, maar Sander was wel een beetje moe en dwars op sommige momenten. Dit is logisch na al die drukke dagen, maar het was voor ons ook fijn om te zien hoe Lisette en Anouk hiermee om gingen. Het belangrijkste om te zien was het negeren van negatief gedrag en proberen om Sander naar een ander positief ritme te krijgen. Dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan, maar het lukte. Volhouden en laten zien dat Sander niet alles bepaald wat er gaat gebeuren.

Na de sessie op het dock, ging Sander weer naar de wc en ging daar plassen op de wc. Heel fijn dat hij dit deed. Hij kreeg hier dan ook groot applaus voor.

We hebben nog naar een dolfijnshow gekeken op het park bij de andere dolfijnen en gingen daarna weer een lekker bakkie halen bij Hemingway's. Daar zochten we op de kaart naar een leuk strandje om aan te doen, maar Lisette gaf ook de tip om naar Daaibooi te gaan. Wereld tip. Lief klein strandje en heel relaxt. We hebben weer volop gesnorkeld. hier zagen we ook een blowfisch en pijlstaartinktvissen.

Het was weer een topdag. Tot morgen, alweer de laatste therapiedag.