8e Therapiedag 20-06-2018

20-06-2018

En dan gaan de dagen ineens wel heel erg snel. Het is alweer therapiedag 8 van de 10. Het was wederom een prachtige dag met veel zon en beetje wind, dat maakte het weer een topdag.

Vanmorgen begon Sander weer met muziek. De blokfluit was de eerste keuze. Het was even doorzetten, maar het lukte hem uiteindelijk heel goed om er geluid uit te krijgen. Vervolgens wilde Sander niet anders dan spelen op de xylofoon. Dat was een behoorlijk spektakel. Tijdens de binnen sessie ging Sander ook oefenen met "GAAT". Hij had kaartjes van muis die gaat zwemmen. Sander kon dat met klanken en gebaren goed duidelijk maken. Ook moest hij dan het bijbehorende kaartje erbij zoeken met zwemspullen en dat lukte goed. Dit deed Lisette samen met Anouk weer in een spelvorm.

Lisette viel op dat Sander zelfbewuster wordt van zijn eigen kunnen. Hierdoor krijgt Sander veel meer zelfvertrouwen. Hij was met Bonnie ook goed bezig. Hij nam namelijk de leiding door zelf met gebaren aan te geven wat Bonnie als spelletje moest doen. Hiervoor gebruikte ze eerst nog de kaartjes. Er werd heel wat gespetterd en gesprongen door Bonnie.

We zijn na de therapie doorgereden naar "Playa Porto Mari". Een mooi strand met een hele lange oprijlaan. Zeker een paar kilometer. Er liepen een paar varkens rond waar Sander gelijk vriendjes mee was geworden. Erg leuk.

Tot morgen.