6e Therapiedag 18-06-2018

18-06-2018

Het weekend veel bekeken op het eiland. Zaterdag Willemstad bezocht. Natuurlijk hebben we daar de diverse markten en winkeltjes bekeken (de dames bedoel ik dan). Natuurlijk moesten we ook even over de pontjesbrug. We gingen met de bus. Leuk om eens mee te maken. Zondag naar de Boca's/ blowholes (opspattend water langs de NW kust) en naar de Grote Knip. Daar zitten veel lokale bewoners op het prachtige strand. Lekker ontspannen met gezellige geluiden en heerlijke BBQ geuren om ons heen.

Maandag weer de therapie vervolgen. 6:00 uur op, 7:00 in de auto en 8:00 uur start. Het mooie blijft dat we een half uur rijden over 9 km. Dat komt natuurlijk door de file. Het is een prachtige ochtend. Helder blauwe lucht en zee. Gelukkig was er wel wind, anders was het gelijk heel heet.

Sander is al goed gewend aan het ritueel. Hij ging dan weer blij mee met Lisette en Anouk. Ze blijven de klankkaarten trainen en stimuleren ze de mond, voeten en handen. Dat doen ze binnen en op het dock bij Bonnie. Iedere dag voor het omkleden en voor het douchen als ze klaar zijn, gaat Sander ook even naar de WC. Hij doet dat heel goed. Sander wil graag blijven zitten. Hij hoeft dan niet, maar vandaag was het gelukt om te plassen op de wc. Sander was heel blij en trots.

Sander was ook aan het solliciteren als trainer van Bonnie. Hij liet haar allemaal truckjes doen en Bonnie reageerde daarop. Sander kon ook heel goed en zelfverzekerd aangeven wat hij wel en niet wilde doen. Prachtig spel. Sander liet de wangmassage ook goed toe en had daar ook bewust voor gekozen. om en om gingen Lisette en Sander de binnenkant van de wangen masseren. Hierdoor moet de koppeling tussen de hersenen en de mond versterkt worden. Sander was weer heerlijk aan het knuffelen met Bonnie.

Tot morgen.