5e Therapiedag 15-06-2018

15-06-2018

De laatste dag van week 1. Sander deed het boven verwachting goed. Lisette kwam met dat positieve bericht terug van de sessie. Ze hebben namelijk klanken en mondmotoriek geoefend. Hij deed ze allemaal. In het begin nog een beetje onduidelijk, maar naarmate Sander aan het herhalen ging met behulp van spelletjes spelen, werd het al duidelijker.

Op het dock was de wind minder dan gisteren, maar toch was er nog veel wind op het water. Doordat Sander daar best last van had gisteren, heeft Sander zijn duikbril opgezet. Schot in de roos. Hij had veel minder last van het opspatten van het water en de wind in zijn gezicht.

Zwemmen ging vandaag ook heel goed. Lisette liet Sander veel los en liet Sander dan naar haar toe zwemmen. Dat ging zo goed, dat hij ook met Bonnie alleen mocht zwemmen. Op het dock, tussen het zwemmen door, kreeg Sander weer keuzes om mee te werken. Hij koos ervoor om te oefenen met zijn mond - gevoeligheid. Dit doen ze met een trilstaafje (soort viltstift). Sander mocht hier zelf op bijten en zijn wang mee masseren. Maar het mooie was dat Lisette het ook mocht doen, om en om. Om Bonnie weer aan het werk te zetten ging Sander weer aan de slag met klein zinnetje. "MAG-IK-KAART". Sander wees dan (als hij het goed had) een spelletje aan op 1 van de 2 kaartopties. Hij liet Bonnie werken door haar te laten zingen, kusjes geven maar ook surfen op Bonnie.

Na deze enerverende ochtend zijn we na een tussenstop in de  bungalow naar de Caracas baai geweest. Hier hebben Jasmijn en Niels naar een scheepswrak gesnorkeld. Echt heel mooi. Omdat daar weinig mensen komen, is het koraal en de aanwezige onderwaterdieren mooier. Jasmijn had ook een schorpioenvis/ steenvis gevonden. Heel knap, deze zijn namelijk gecamoufleerd om de bodem te vinden. Maar er was ook gevlekte Murene, wel de kleine versie hoor van 1 meter.

Ondertussen werd de rest lastig gevallen door 3 leguanen, echt hilarisch. Hierna weer terug naar de bungalow om even uit te rusten en ons klaar te maken om bij Guido te eten. Hij werkt bij Tinto. Niels kent hem van de voetbal van vroeger. Guido was er 5 jaar geleden ook, leuk om elkaar weer even te zien en te spreken en, natuurlijk heerlijk gegeten aan het water.

Zo nu gaan we weekend vieren, tot maandag allemaal. Het is trouwens erg leuk dat jullie allemaal meekijken en zulke leuke berichtjes sturen via het contactformulier!