4e Therapiedag 14-06-2018

14-06-2018

Vanmorgen waaide het hard op het eiland. Best lekker, maar voor Sander lastig. Hij is gek van water, maar de wind vind hij maar niks. Sander ging vandaag vissen vangen tijdens de therapie, die waren heel zwaar. Als hij een vis (zware zakjes met een haakje) op gehengeld had, dan maakte hij een parcours die uiteindelijk uitkwam bij een vrachtauto. Sander stopte daar dan een kaartje in de laadbak van de vrachtauto als hij aangaf wat er op het kaartje stond. het omhoog tillen van de vissen geeft extra prikkels in Sander zijn lichaam. Dat bevorderd de communicatie tussen de hersenen en de mond. Die prikkels proberen ze met de therapie te activeren.

Op een kaartje stond bijvoorbeeld een "boot". Sander zei dan het woord, of deed het gebaar. Bij het zeggen van het woord, mocht hij weer vissen, dat vond hij erg leuk. Hij deed dit erg goed. Lisette haalde er best vaak de gevraagde woordjes, uit de spraak van Sander. Op het dock gingen ze verder met de woordjes achter elkaar te zeggen. De basis lukte vrij goed. Sander vermaakt zich prima en trekt zich van niemand iets aan.

Na het zwemmen en oefenen zijn we naar het strand gegaan bij de Lions Dive voor. Ester, Jasmijn en Niels mochten namelijk vandaag ook met Bonnie zwemmen. Dit was rond 13:00 uur, dus hadden we nog even tijd om te snorkelen. Zonnen ging niet echt vanwege de bewolking. De familie-swim zoals ze het hier noemen was geweldig. Sander was met Anouk aan het spelen. Hij was apetrots dat wij ook met zijn Dolfijn hadden gezwommen. Prachtige ervaring was dat.