3e Therapiedag 13-06-2018

13-06-2018

Sander, onze hoofdrolspeler, had er weer veel zin in vandaag. De file begint te wennen. Het leukste is dat er heel veel auto's te zien zijn. Sander heeft daar totaal geen moeite mee. Ook de streekbus komen we iedere dag tegen, erg kleurrijk.

Vandaag was de grote dag. 2 trainers op het dock i.p.v. 1. Jasmijn mocht namelijk mee om te helpen als trainer van Bonnie. Zij mocht ook diverse commando's geven. Sander vond dat prima. Zelfs zo prima dat wij ook dichtbij konden kijken. Hij zwaaide wel af en toe, maar ging lekker door.

Sander heeft eerst binnen verder getraind met waar hij gister gebleven was. Hij was bezig met een skatebord met een blik bonen erop. Erg interessant allemaal die bonen. Maar hij kreeg wel de concentratie om de opdracht goed uit te voeren. Hij bracht namelijk de bonen met een dart-pijl erin, van de ene naar de andere kant van de gang, door aan een touw te trekken. Dit is goed voor de co√∂rdinatie in de handen en sturen van het skatebord.  

Als Sander de pijl over had gebracht mocht hij "MAG IK PIJL" zeggen. als hem dat lukte, mocht hij de pijl in een bord gooien. Dit spel ging heel goed. vooral het eerste deel deed Sander goed mee en waren wij, maar zeker Lisette en Anouk erg trots op Sander. Samen met Bonnie ging Sander weer een aantal oefeningen doen, maar deze keer werd Bonnie ook door Jasmijn aangestuurd. tussendoor is Sander op het dock oefeningen aan het doen. Hij is vandaag bezig geweest met gevoelens/ emoties te herkennen. Hij wijst dan een kaart aan. Hier staat een foto op van een persoon die een emotie laat zien. Met gebaren liet Sander dan heel goed de juiste gebaren die daarbij horen zien.

Na de therapie hoorden wij dat er morgen (donderdag) gezinszwemmen is. We kijken er al naar uit. Sander gaat dan met de stagiair spelletjes spelen terwijl wij dan met Bonnie mogen zwemmen.

We zijn meestal tussen 10:30 en 11 uur weer terug bij de bungalow. Dan even ontspannen. Veelal gaan we dan naar het strand. Maar vandaag hebben Niels en Jasmijn de mountainbike gepakt en zijn ze gaan rots-fietsen. Het was namelijk iets meer bewolkt en zelfs kans op regen (hadden we ook, maar dat was heerlijk. duurde 1 min.) De rest (Ester, Sander, Opa en oma) ging lekker naar het strand. Het was namelijk overwegend zonnig met stevige wind, maar dat is niet erg.

Na het fietsen zijn wij ook even naar het strand en het zwembad gegaan. Het maakte Sander allemaal niets uit, als er maar water is. na het eten was het genoeg geweest voor de dag. Sander wilde graag naar bed waar hij goede nachten maakt. De 2e nacht was hij erg aan het spoken geweest, maar rond 6:00 gaat de wekker (ja, echte vakantietijden), dus doorslapen kan geen kwaad.

Hieronder weer een paar foto's van de dag. Er werd veel gezoend.....