2e Therapiedag 12-06-2018

12-06-2018

Doordat we vroeg beginnen met de therapie, hebben we de rest van de dag nog om in te vullen met activiteiten. Laten wij nou 75 meter vanaf het strand zitten met onze bungalow! We snorkelen wat af. Samen met Jasmijn alle vissen, slangen en natuurlijk schelpen spotten onder water. 1 uur snorkelen, 10 minuten opdrogen en weer zwemmen. Sander ging vandaag ook met een duikbril op te water na zijn therapie van vanmorgen. Echt lachen.

Sander ging vandaag naar de ontmoetingsplek met de therapeuten Lisette en Anouk. Hij ging gelijk mee en was de hele ochtend in een ontspannen stemming. Dat merkte wij heel goed omdat hij rustig mee ging, maar ook tijdens het zwemmen met Bonnie was er meer contact.

Sander leerde vandaag met behulp van een kegelspel en prikkels op de handen, voeten en mond om zich te concentreren op hetgeen hij mee bezig is. In dit geval ging het om bal. Dat is tenslotte 1 van zijn lievelingsspeeltjes. Het lukte hem redelijk om "bal" te zeggen. Lisette ging daarmee verder door een kleine zin te proberen. MAG-IK-BAL en dan per woord mocht hij dan een speeltje pakken. Het ging hartstikke goed. Sander verdeelde de zin in 3 woordjes, nog wel op zijn eigen wijze, maar je kon het eruit opmaken. Heel knap. Dit pakte ze door tijdens het zwemmen met Bonnie. Het was weer genieten vanaf de overkant van het dock waar Sander hard aan het werk was. Hier oefende Lisette met Sander om te vragen waarmee te willen spelen. Met Bonnie of Bonnie zelf iets te laten doen. Een trucje, of samen zwemmen. Ook kreeg Sander mond en handmassage. Hij was zo rustig dat hij alles accepteerde. Na de therapie vertelde Lisette dat het allemaal zo goed ging vandaag! Wij zijn super trots op Sander.

Na de positieve feedback zijn we richting Vreugdehil gereden. De lokale supermarkt. Veel leuker en groter dan de AH van om de hoek. Boodschappen doen, eten en op naar het strand. Heerlijk bijkomen. Op naar dag 3. Hieronder weer een paar foto's van dag 2.
(Boven aan deze website staan ook nog foto's van algemene dingen die wij zien/ meemaken. Ook de moeite waard)