10e Therapiedag 22-6-2018

22-06-2018

En dan breekt toch het moment aan dat het de laatste therapie dag is aangebroken. Ondanks dat gegeven, gaat Sander weer met veel plezier heen. Ze hebben weer goed en hard gewerkt binnen. Sander ging weer kegelen. Dat was zo leuk de vorige keer. Hij kreeg dan een keuze in een instrument bij het omgooien van een kegel. Hij ging dan ook helemaal los op de xylofoon, maar ook even op de blokfluit.

Op het dock was het een groot feest. Allemaal leuke dingen doen. Tussendoor nog gewerkt met ballen op Sander zijn armen. Dit zijn ballen met puntjes. Die worden dan op de armen stevig heen en weer gerold. Sander koos dit spel boven het werken met de kaartjes en mondmassage. Dit spel is voornamelijk bedoeld voor de bewustwording. Naast dit harde werken ging Sander dus ook heel veel spelen met Bonnie. Het is tenslotte de laatste dag! Hij ging o.a. surfen. Papa Niels was hier blijk mee. Die had dit de vorige keer niet gezien vanwege het kajakken samen met Jasmijn.

Tussen al het spelen en werken door heeft Sander zijn zwemmen ook verbeterd. hij gaat nu best goed, maar ook zeker bewust met de schoolslag naar het dock zwemmen.

En dan het moment van gedag en dank jullie wel. Lisette en Anouk geven aan wat ze van begin tot eind met Sander hebben gedaan. Sander mocht toen ook aangeven wat hij vandaag had gedaan. Hij kon toen met trots vertellen dat hij weer op de wc geplast heeft. Jasmijn had voor Charlotte (brusjes begeleidster) nog een hele mooie tekening gemaakt als bedankje. Sander deed dit ook voor het CDTC team. Jasmijn had een hele mooie flamingo gemaakt, hier is Charlotte gek op. Sander maakte van zijn handomtrek een vis, samen met mama. Daarna kleurde Sander zelf de tekening verder in en hij heeft nog nooit zoveel kleuren gebruikt in 1 tekening. Het mooie was het water onder de handvis wat hij daar bewust tekende. Van de CDTC kregen wij ook hele mooie herinneringen mee. Dit zijn o.a. foto's en films die door de professionals zijn gemaakt.

Even een dikke knuffel gegeven aan iedereen en op naar de bungalow. Daar zijn we gaan relaxen.....oh, nee, een wandeling in het gebied langs de kust vanaf onze bungalow. Dit was best pittig, veel klimmen en klauteren. Sander ging veel bij papa op zijn rug. Dat was soms best spannend. Dan was het even te stijl. Na deze inspanning lekker zwemmen in het zwembad en vervolgens uiteten bij "Zanzibar" als afsluiter van de vakantie.

Morgenavond met het vliegtuig weer terug naar huis. Morgen inpakken en nog genieten van de zee en het zwembad. Kees en Niels brengen de auto's dan weer terug. We hebben ca. 550 km gereden op het eiland in 2 weken.

Bij deze willen wij iedereen bedanken voor het volgen van Sander zijn avonturen op Curaçao.

Veel liefs van: Sander, Kees en Marry (opa en oma) Jasmijn, Ester en Niels.